Sport accommodaties


Een sporthal of een andere sport accommodatie, is bij uitstek een gebouw waar onregelmatig gebruik van wordt gemaakt. Dit vraagt om een goede regeling voor verwarming en luchtbehandeling. De kloktijden moeten nauwkeurig ingesteld worden en regelmatig bijgesteld worden. Dit alles vergt een actief beheer én om een geavanceerd GBS om de instellingen op afstand te beheren én te controleren.

Een groot deel van de energiekosten in een sporthal wordt veroorzaakt door de sportverlichting in de wedstrijdruimte. De toepassing van energiezuinige sportverlichting vermindert het energieverbruik en brengt dus een kostenbesparing met zich mee. Wanneer bij renovatie van de sporthal de verlichting wordt vervangen door energiezuinige verlichting dan kan er per jaar tussen de 40 en 60% op de kosten voor het elektriciteitsverbruik worden bespaard. Bovendien voldoet de sportverlichting dan tevens aan de hedendaagse sporttechnische normen en eisen die aan sportverlichting worden gesteld.

Dikwijls hebben sporthallen ook grote platte daken wat het plaatsen van zonneboilers of zonnepanelen een interessante investering maakt.

Z-EP helpt u graag met het in beeld brengen van deze besparingsopties, maar kan u ook helpen met aanvragen van subsidies.

De subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) richt zich op sportverenigingen en sportstichtingen. Er kan een subsidieaanvraag ingediend worden vanaf 2 januari 2017, 09.00 uur tot en met 29 december 2017, 17.00 uur.

Sportstichtingen en sportverenigingen kunnen voor investeringen in energiebesparing of duurzame energie gebruikmaken van deze subsidieregeling EDS wanneer zij voldoen aan bepaalde voorwaarden.

De Zijde Sport