Kwaliteitsborging en erkenningsregeling


 

Z-EP hecht waarde aan Kwaliteitsborging en erkenningsregeling

Kwaliteitsborging  en erkenningsregeling wordt door Z-EP hoog in het vaandel gedragen. Daarom is Z-EP  aangesloten bij Fedec (Federatie van Energieconsultants) en heeft Z-EP het certificaat Kwaliteitsborging EPA-U.

FedEC is een beroepsvereniging van energieadviseurs en lid van het Europese platform ENEP. Alleen EPA-U adviseurs die aan bepaalde toelatingseisen voldoen komen voor opname in de Erkenningsregeling in aanmerking. Met deze regeling kunnen adviseurs bij FedEC een certificaat van erkenning aanvragen als ze voldoen aan bepaalde kwalificatiecriteria op gebied van kennis, ervaring en onafhankelijkheid. Onderdeel van de regeling zijn intervisiebijeenkomsten, waar erkende adviseurs samenkomen en cases uit de praktijk bespreken.

Door middel van een periodieke toetsing wordt nagegaan of het Certificaat van Erkenning nog op de betrokken adviseur van toepassing is. Door hieraan deel te nemen blijft Z-EP op de hoogte van de laatste ontwikkelingen én blijft de kwaliteit van haar projecten optimaal.